e-aukcje.pl

Forum użytkowników programów e-aukcje.pl
Obecny czas: 05 Wrz 2010 09:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 134 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Najpilniejsze do zrobienia jest (wybierz) :
Grupowanie niewysłanych transakcji jednego klienta 29%  29%  [ 6 ]
Dodawanie transakcji z poza Allegro 43%  43%  [ 9 ]
Integracja programu z firmą kurierską (druk etykiet przewozowych) 24%  24%  [ 5 ]
Inne (wyjaśnię w wątku) 5%  5%  [ 1 ]
Razem głosów : 21
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Asystent 4.6 beta (wersja do testów) - 23 lipca 2010
PostWysłany: 27 Lip 2010 20:12 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 04 Sty 2006 22:06
Miejscowość: Wrocław
pt-digital napisał(a):
Możliwe że są poza allegro ale asystent beta pobiera mi ów aukcje a starszy nie ;] sprawdziłem to już na 3 przykładach. Osobiście (może to pomóc innym) Poradziłem sobie z problemem tak:
Zainstalowane mam w 2ch katalogach obie wersje (stabilną i najnowszą bete)
Odpalamy bete pobieramy formularze i aukcje, wysyłamy na serwer statusy . Zamykamy program i podmieniamy katalog z bazą "MySQL" wrzucając go do stabilnej wersji. Tam robimy sobie resztę już normalnie.
Jak potrzebujemy ponownie pobrać dane podmieniamy bazy wgrywając do bety i od nowa ;]

...a nie łatwiej podmienić nazwę exe'ka tej bety ? ;-)

PostWysłany: 27 Lip 2010 20:23 

Dołączenie: 27 Lip 2010 20:20
Witam,

Mnie od jakiegos czasu denerwuje formularz zwrotu prowizji, gdzie po kliknieciu na link w programie idziemy na strone allegro i .... trzeba wpisac numer aukcji recznie! Wydaje mi sie ze kiedys (kilka wersji temu) bylo to wpisywane automatycznie. Jakies szanse na poprawke?

PostWysłany: 27 Lip 2010 20:31 

Dołączenie: 29 Kwi 2010 13:16
Po podmianie execa wysypuje się ;] od tego zacząłem.

PostWysłany: 27 Lip 2010 23:18 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lip 2005 14:08
Miejscowość: Kraków
U mnie wersja 4,51 z wyłączonym dziennikiem zdarzeń pobrała komplet danych. Wersja 4.60 testowana dla różnych okresów nie pobierała jednej aukcji.

Wykasowałem ją z bazy danych i wersja 4,60 b5 dalej nie pobiera.
Wersja 4.47 z dziennikiem zdarzeń również pobrała tę transakcję!

W okienku "odświeżanie danych"/"buforowanie danych" brakuje mi przycisku "przerwij". Aplikacja się zawiesiła i musiałem Task Managerem mordować. W dodatku okno zawsze jest na wierzchu co nie pomaga w obsłudze innych aplikacji.

Do Maćka: Możesz sam przetestować (morrow - pióro archanioła). Najnowsza transakcja.

PostWysłany: 28 Lip 2010 10:15 

Co do grupowania mam taki przypadek:

jeden klient kupil dwa przemioty widac tylko jeden w liscie nieoplaconych jak na niego klikne to widac obydwa.
probowalem zaznaczyc wplate i wyskoczylo ze dataset nie jest w insert/edit mode i caly czas byl na liscie nieoplaconych i nie bylo go w oplaconych, jednak po ponownym pobraniu przeskoczyl do oplaconych [confused]

natomiast drugi klient kupil 4 przedmioty i w liscie nieoplaconych mam wszystkie 4 , ale tez dataset nie jest w odpowiednim trybie.

PS: jak bedzie z tymi zwrotami prowizji?

pozdrawiam

PostWysłany: 28 Lip 2010 12:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

Re-media napisał(a):
U mnie wersja 4,51 z wyłączonym dziennikiem zdarzeń pobrała komplet danych. Wersja 4.60 testowana dla różnych okresów nie pobierała jednej aukcji.

Wykasowałem ją z bazy danych i wersja 4,60 b5 dalej nie pobiera.
Wersja 4.47 z dziennikiem zdarzeń również pobrała tę transakcję!

W okienku "odświeżanie danych"/"buforowanie danych" brakuje mi przycisku "przerwij". Aplikacja się zawiesiła i musiałem Task Managerem mordować. W dodatku okno zawsze jest na wierzchu co nie pomaga w obsłudze innych aplikacji.

Do Maćka: Możesz sam przetestować (morrow - pióro archanioła). Najnowsza transakcja.

Program czyta ilość sprzedanych z tabeli aukcje i pobiera transakcje gdy ta ilość się zmienia. Inaczej jest gdy ustawione jest pobieranie np z dwóch tygodni.

Może zamiast pobierać sprzedane z aukcji brać SUM() z transakcji dla zadanego auction_nr... sprawdzę jak z wydajnością...

PostWysłany: 28 Lip 2010 12:38 

Dołączenie: 04 Maj 2010 09:46
Tak jak pisze StanleyDry mam podobny problem przy zmianie statusu transakcji wyskakuje ten błąd i tak co chwilę zmienią wersję pomiedzy 4.51 a 4.6 beta ...
Błędy te miały zostać naprawione wczoraj, dlatego do czasu aż nie zostaną naprawione ciężko korzystać z najnowszej wersji.

PostWysłany: 28 Lip 2010 12:38 
Site Admin
Awatar użytkownika

StanleyDry napisał(a):
Co do grupowania mam taki przypadek:

jeden klient kupil dwa przemioty widac tylko jeden w liscie nieoplaconych jak na niego klikne to widac obydwa.
probowalem zaznaczyc wplate i wyskoczylo ze dataset nie jest w insert/edit mode i caly czas byl na liscie nieoplaconych i nie bylo go w oplaconych, jednak po ponownym pobraniu przeskoczyl do oplaconych [confused]

natomiast drugi klient kupil 4 przedmioty i w liscie nieoplaconych mam wszystkie 4 , ale tez dataset nie jest w odpowiednim trybie.

PS: jak bedzie z tymi zwrotami prowizji?

pozdrawiam

Dziękuję, dzisiaj to poprawimy

PostWysłany: 28 Lip 2010 13:35 

Dołączenie: 24 Maj 2010 12:05
Witam

Testuje właśnie beta 5 i jest taki problem, ze gdy klikam na kogos z listy tych co zapłacili ale im nie wysłałem,wchodze w szczegółowy opis, i zamykam go - za każdym razem wyskakuje taki błąd:

Image

P.S. Naprawcie również błąd z niepokazywaniem osób, które już kiedyś coś kupiły na moich aukcjach.
Np. ktos kupił towar z aukcji A, za tydzień póki jeszcze aukcja trwała - dokupił ten sam przedmiot - coprawda z allegro przyszło info ze 2szt. kupił ale do asystenta natomiast nie przychodzi nic...

PostWysłany: 29 Lip 2010 03:02 
Site Admin
Awatar użytkownika

Asystent 4.6 beta 6 na serwerze :

Zmiany dotyczą pobierania oraz obsługi buforowania danych na starcie.
Rozwiązany problem "dataset not in edit mode"

Skrótu do formularza zwrotu prowizji nie da się poprawić - nie da rady podać już nr aukcji jako parametr w adresie url
Formularz będzie oprogramowany w Asystencie w inny sposób

PostWysłany: 29 Lip 2010 08:37 

Zainstalowalem bete 6 zaznaczylem dwie transakcje, zbiorczo, zaznacz wplate i .... komunikat:

---------------------------
Asystent 4.60 : stanleydry
List index out of bounds (1)
OK

byly to dwie transakcje tego samego uzytkownika, jedna wyladowala w zaplaconych a jedna dalej w nieoplaconych, nastepnie jeszcze raz zaznaczylem wplate i bylo bez problemow.

PS: Skoro numer aukcji nie moze byc parametrem url'a, to moze jakis wygodny link aby skopiowac numer nieoplaconej aukcji do schowka, aby potem go wkleic na strone?

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez StanleyDry, 29 Lip 2010 08:47, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: 29 Lip 2010 08:43 

Dołączenie: 26 Lip 2010 09:50
1. W nowej becie brak podświetlenia transakcji w których był wypełniony formularz.

2. Otwieram transakcję klienta który już u nas kupował, z niej przechodzę do poprzedniej transakcji, która jest już zakończona, zamykam obie transakcje i niespodzianka, nowa transakcja znika i przenosi się do archiwum :wink:

trzeba zaznaczyć jakąś wpłatę, zapisać, potem usunąć wpłatę i dopiero wraca transakcja do nie opłaconych

3. Po przerzuceniu transakcji do opłaconych, kursor zawsze wraca do pierwszej transakcji zamiast do następnej

PostWysłany: 29 Lip 2010 12:10 

Dołączenie: 17 Kwi 2007 09:03
taka moja mala sugestia, skoro sa problemy z funkcja szybszego buforowania moze stworz wersje tak jak to bylo w poprzedniej wersji as a na becie bedziemy testowac. teraz niby sa wprowadzone nowe funkcje ale nie mozna z nich korzystać...

PostWysłany: 29 Lip 2010 12:40 
Site Admin
Awatar użytkownika

kriss napisał(a):
taka moja mala sugestia, skoro sa problemy z funkcja szybszego buforowania moze stworz wersje tak jak to bylo w poprzedniej wersji as a na becie bedziemy testowac. teraz niby sa wprowadzone nowe funkcje ale nie mozna z nich korzystać...

Witaj, bufor trzeba dopracować dla tych którym przy 10.000 transakcjach miesięcznie program zmienia zakładkę minutę ;-)
Problem już namierzyłem wyeliminuję dzisiaj dodatkowo po przetestowaniu "zbiorczych"

PostWysłany: 29 Lip 2010 12:51 

Dołączenie: 27 Lip 2010 08:30
Witam
poproszę link do Asystent 4.6 beta 6 :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 134 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] oraz 1 gość